BOULEBARS STAYCATION GUIDE

Sommaren 2020 är staycation-sommaren numéro ett. Precis nu är det som allra bäst att uppleva alla pärlor som finns i Stockholm. I år går vi bara runt knuten, hoppar på cykeln eller snörar på promenadskorna för att uppleva semesterkänsla på hemmaplan. Ta en fransk weeken helt utan att packa resväskan! Här kommer våra bästa tips för en fransk sommar i Stockholm.

Boulebar Rålambshov, Rålambshovsparken
Mitt i Kungsholmens mysigaste park sitter du omgiven av naturen i vår nya inglasade bistro. Här serveras klassiska rätter som Moule, Escargots och Chevre chaud. Lägg till en härlig vinlista och eleganta cocktails från baren och du har för en kväll förflyttat dig till en bistro i paris! Lunchen, brunchen eller middagen blir komplett när ni förflyttar er ut i parken för ett parti boule.
 
TOULOUSE-LAUTREC & vännerna i Montmartre, Millesgården
Som sig bör en regning dag på semester så står det konst på schemat. Dröm dig bort till den franska huvudstadens nöjesliv vid sekelskiftet med hjälp av Henri de Toulouse-Lautrecs litografier och reklamtryck.

Sébastien på Söder, Söderhallarna
Bröd, bullar och bakverk bakade på surdeg av en äkta fransman. Baguetterna med ölandsvete är magiska och det är svårt att hinna hem utan att nypa av ett hörn och tugga på vägen hem. Du hittar även grönsaker, ägg och mejeriprodukter från småskalig och ekologiska producenter.

Creperiet Fyra knop, Götgatan
Ta halvtrappan ner på hörnet vid Götgatan och du hamnar på ett ögonblick i en fransk oas med torr cider från Normandie och utsökta Crepes och galetter. Allt enligt franska recept och allt tillagas a la minut framför dina ögon!  

Boulebar Tanto, Tantolunden
I vår franska park precis vid Årstaviken, omgiven av kolonilotternas grönska är det lätt att timmarna på boulebanan flyger iväg. Här kan du ta ett dopp mellan matcherna och såklart serveras boule-klassikern grillad Merguez i fluffig baguett. Närmare Marsielles bouledromer är svårt att komma i Stockholm!

Androuet ost, NK Saluhall
Här hittar du 100% franska hantverksostar direktimporterade från Frankrike. Ostbutiken i Stockholm ger samma känsla som att kliva in i någon av deras nio butiker i Paris. 

Grusgångarna på Mariatorget
Det finns få saker som är mer sommar i Frankrike än att ge sig ut i en park med några vänner och spela boule, rätt upp och ner på en hårt packad grusgång. Mariatorget har allt för den rätta känslan, lummigheten, vimlet och nära till olika uteserveringar när törsten gör sig påmind. Vill du haffa egna bouleklot kan du göra det i bouleshopen på Boulebar Rålis eller på boulebarstore.se. Kolla in tips, trix och regler innan matchen!  


Wood Stockholm, Mosebacke torg
Under sommaren håller Wood öppet sin lilla gröna kiosk. Läget är så vackert, likt ett vykort över ett torg i Paris med glass, kaffe och picknickkorg på menyn. Temat för året är passande nog staycation med smakminnen som ledstjärna.
Så förbered dig på att slungas tillbaka till en solig semesterdag i San Sebastian, Saint Tropetz, Marseille eller något annat hörn av världen. 


Har du fler franska favoriter vi borde tipsa om? Hör av dig så fyller vi på listan! 

BOULE, BRUNCH ELLER MIDDAG?Umgås säkert

Hos oss hittar du stora boulebanor och spritade klot.
Vi ses på gruset i sommar!