Le teknik

Att spela boule är kul och enkelt, men det blir extra roligt om man har ett litet försprång. Se över din teknik och ta hem vinsten! Är du riktigt kunskapstörstande kan du även kolla in vår youtubekanal för fler bouliga tips.

Är du inte ett fan av rent spel? Kika in våra snyggaste fusk här!
 

boule_grepp_klo

 
Klogreppet

Att spreta på fingrarna och lägga tummen på undersidan är ingen bra idé. Det blir mindre skruv och sämre kontroll.
boule_teknik_grepp_bra

 
Ett bra grepp

Håll ihop fingrarna för att få mest koncentrerad skruv. Spretar fingrarna minskar friktionsyta och bakåtskruven blir mindre. Tummen ska ligga vid sidan utan att påverka.

 
Goddag-släppet

Skaka hand med motståndaren innan match. Men när du släpper klotet ska handen ligga horisontellt. Annars kommer klotet skruvas åt det hållet handflatan pekar.

 
Rak handled

Böj handleden för att få bättre grepp om klotet och maxa bakåtskruven. En mjuk handled är viktigare än luft och vatten.

 
Fågelmataren

Sätter klotet i snurr, men åt fel håll. Tillåtet, men ingen av världens topp 200.000 bästa boulespelare använder tekniken.

 
Bakåtskruv

Håll ihop fingrarna för att få mest koncentrerad skruv. Spretar fingrarna minskar friktionsyta och bakåtskruven blir mindre. Tummen ska ligga vid sidan utan att påverka.

Snygga fusk

Att kunna tänja på gränserna är ofta skillnaden mellan jubel och bitterhet i boule. Om man gör det med stil och inte blir upptäckt då förstås. Eftersom det här är på oblodigt allvar bjussar vi på några klassiska fusk.

trick-shoe

Skotricket

Skaffa två olika storlekar på samma skomodell. När avståndet mellan två klot ska mätas i fot, använder du skillnaden i längd på dojorna till din egen fördel. Klassiskt bus.

trick-shoe

Snällpsykningen

Beröm din motståndare överdrivet mycket. Ett dåligt kast är ändå snyggt, ett bra är världsklass. Gör high five och kramas. Men mena det, var inte ironisk. Du framstår som charmig och motspelaren tappar fokus, perfekt!

trick-shoe

Det elastiska måttbandet

Själva tekniken förklarar sig själv. Det är i utförandet som svårigheten ligger. Du måste ta kommando och agera med självklarhet så ingen fattar misstanke. Mät snabbt och låtsas att du är Frankrikes president.