Sportlov med världens mest sociala sport

Bouleskola

Vår bouleskola är en toppenaktivitet för alla sportlovsfirare – tidigare lov har glada barn och ungdomar strömmat in!

Bouleäventyret med bouleskola tar ca 30 minuter med start varje halvtimme. Våra instruktörer i lär barnen spela boule och de får prova på att spela i lag under. Självklart utlovas diplom till alla barn spelsugna.

Dessutom laddar köket med en smakrik matupplevelse med Le Boulelunch för 125 kr varje dag (mån-fre) kl 11-14. Halva priset för barn tom 15 år.

Bon appétit et bonne chance!

Kuriosa

Förresten, visste ni att boule är Frankrikes nationalsport och egentligen heter pétanque? Fritt översatt betyder ordet pétanque ungefär: förankrade fötter, vilket är en av grundreglerna
i spelet.

Bouleskola - Tider & anmälan

Stockholm

29 feb - 4 mar kl 11.00-15.00

29 feb - 4 mar kl 11.00-15.00

Drop In - Start varje halvtimme.
Boulebar Rådhuset
Boulebar Surbrunn

Malmö

22-26 feb - kl 11.00-15.00

22-26 feb - kl 11.00-15.00

Drop In - Start varje halvtimme.

Göteborg

15-19 feb - kl 11:00-15:00

15-19 feb - kl 11:00-15:00

Drop In - Start varje halvtimme.

Snygga fusk

Att kunna tänja på gränserna är ofta skillnaden mellan jubel och bitterhet i boule. Om man gör det med stil och inte blir upptäckt då förstås. Eftersom det här är på oblodigt allvar bjussar vi på några klassiska fusk.

trick-shoe

Skotricket

Skaffa två olika storlekar på samma skomodell. När avståndet mellan två klot ska mätas i fot, använder du skillnaden i längd på dojorna till din egen fördel. Klassiskt bus.

trick-shoe

Snällpsykningen

Beröm din motståndare överdrivet mycket. Ett dåligt kast är ändå snyggt, ett bra är världs- klass. Gör high five och kramas. Men mena det, var inte ironisk. Du framstår som charmig och motspelaren tappar fokus, perfekt!

trick-shoe

Det elastiska måttbandet

Själva tekniken förklarar sig själv. Det är i utförandet som svårigheten ligger. Du måste ta kommando och agera med självklarhet så ingen fattar misstanke. Mät snabbt och låtsas att du är Frankrikes president.